Remotiv extra, tégy a rosszkedv ellen

Táplálkozás és jó hangulat

Kutatások bizonyítják, hogy a táplálkozás hatással van a hangulatunkra és a mentális egészségünkre egyaránt. Néhány ételről bebizonyosodott, hogy fokozza a depressziót és a szorongást, míg mások boldogsággal töltenek el és megnyugtatnak. Biztos, hogy szinte mindenkivel előfordult már, hogy rosszkedvében csokit falatozott, vagy éppen egy nagy pohárnyi fagylalttal csillapította bánatát. De melyek valóban azok az ételféleségek, amelyek segíthetnek elűzni a rosszkedvet vagy csökkenteni a szorongásunkat?
Általánoságban elmondható, hogy a mediterrán étrend követése nemcsak fizikai állapotunknak tesz jót, de támogatja a mentális egészségünket is.
Az alábbiakban néhány olyan alapanyagot válogattunk össze, amelyekkel sokat lendíthetünk a hangulatunkon:

Csokoládé: természetesen mindenkinek a csoki jut elsőként eszébe, nem véletlenül. Csokievéskor ugyanis az agyban úgynevezett béta-endorfin szabadul fel. Az endorfint pedig köztudottan boldogsághormonként emlegetik. Emellett a csokoládéban egy fenil-etilamin vegyület is megtalálható, amely hangulatjavító hatású. Nem utolsósorban pedig serkenti a szerotonin termelődését is, ami szintén hatással van a hangulatunkra.

Élőflórás, erjesztett ételek: ezek ugyancsak a „kedvünkre valók” lehetnek, kutatások szerint ugyanis a probiotikus baktériumok nemcsak az emésztőrendszerünknek tesznek jót, de hatással vannak az agyműködésünkre és a hangulatunkra is.

Az engem ért trauma miatt depressziós lettem

Lazac: omega-3 zsírsav forrás, amely nyugtatja az idegrendszert, elősegíti a boldogság érzését, és hozzájárul az agy optimális működéséhez.

Zab: a triptofánban gazdag gabona segíthet a depresszió megelőzésében, hiszen a triptofánból szervezetünk szerotonint hoz létre, amit a köznyelvben csak „boldogsághormonként” emlegetnek.

Antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek, hüvelyesek: csökkentik a depresszió kialakulásának kockázatát.

Egy ilyen traumából nagyon nehéz felállni

Banán: a gyümölcs húsa szerotonint tartalmaz, emellett gazdag káliumban is, valamint B6-vitaminban és magnéziumban, amelyek az idegrendszer normál működését segítik..

Répa, cékla: B9-vitamint tartalmaznak, amely nyugtató hatású, emellett a céklában betain is található, ami egy természetes, hatékony antidepresszáns.

Olajos magvak: egy marék dió, mogyoró segít megnyugodni, mert többféle B-vitamint tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az idegrendszer működéséhez.

Áfonya: vizsgálatok szerint a flavonoidokban gazdag ételek jobb kedvre deríthetnek és védenek a depresszió kialakulásával szemben.

Remotiv extra, enyhe depressziós tünetek ellen

Magazin

Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítani

Próbálj meg lazítaniNemrég elváltam, újjá kellett szervezzem az életemet – kezdi történetét Tünde, aki két kisfiát...

bővebben
A kapcsolatok ereje

A kapcsolatok ereje

A kapcsolatok erejeA minap egy nagyon kedves volt céges vezetőm bejegyzését olvastam az egyik közösségi hálón, amely a...

bővebben
Segít a lélek napsugara

Segít a lélek napsugara

Segít a lélek napsugaraÁdám harmadéves egyetemistaként úgy döntött, halaszt egy félévet, és önkéntesnek áll Afrikában....

bővebben

A vény nélkül kapható Remotiv extra filmtabletta az orbáncfű kivonatát tartalmazó növényi gyógyszer. A „lélek napsugaraként” is emlegetett orbáncfű révén klinikailag igazoltan javítja a hangulatot, csökkenti az enyhe depresszió tüneteit (lehangolt lelkiállapot, hangulati labilitás, belső belső nyugtalanság, stressz).

E

Javítja a hangulatot

E

Fokozza a motivációt

E

Garantált gyógyszerminőség

E

Klinikailag igazolt hatás*

Remotiv extra enyhe depresszió ellen

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Weboldalunkon a következő publikációkra hivatkozunk: * – Schrader E. et al: Hypericum Treatment of mild-moderate depression in a Placebo-controlled study, Human Psychopharmacology 1998 – Schrader E.: Equivalence of St.John’s wort extract (Ze 117) and fluo.; Clinical Psychopharmacology 2000